Tiistai 25. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 5 
Korvaavia nautinnontuottajia: Keskustelu 
Olotila: Erinomainen
____

Ystävien mökillä kohtuumatkan päässä pääkaupunkiseudulta on perinteiset rapujuhlat. Paikalla kolme pariskuntaa. Tarjolla ensin grilliruokaa ja illan jo pimennyttyä pitkän saunomisen jälkeen rapuja. Jutellaan kaikesta maan ja taivaan välillä, myös kipeistä asioista muutaman kyynelen kera. Nauretaan paljon ja lopuksi lauletaan kitaran, haitarin ja huuliharpun säestyksellä. Seurue on täynnä musiikin kanssa työskenteleviä tai sitä harrastavia.

Rapujuhlien tapaan tarjolla on paljon alkoholia. Minä korvaan snapsit vedellä ja otan saunalle ginger beeriä omasta kylmälaukusta. Kieltäydyn muutamista viinikaadosta ja pöydässä koetan juoda mahdollisimman hitaasti. Homma toimii hyvin. Tarjotut viinit ovat erinomaisia. Pysyn joukossa aamukolmeen asti.

Mies on kysynyt ennen lähtöä, aionko kertoa alkoholihankkeestani. En aio, enkä kerro. Huominen työpäivä on riittävä syy kohtuulliseen juomiseen, josta en tee numeroa.

Kertomattomuus on yksi hankkeeni kipupisteitä. Yksi syy alkoholin juomiseen on kontrollin heivaaminen romukoppaan, päästäminen irti kankeiden käytösmallien orjuudesta eli lyhyesti sanottuna hillittömyys. Juuri tämä syy saa monet hillittömyyttä hamuavat katsomaan kieroon seurueessa raittiina pysyviä. Joukkoon ei haluta ilonpilaajia eikä varsinkaan niitä, jotka seuraavana päivänä raportoivat, miten hilittömästi muut ovat käyttäytyneet. On parempi olla hiljaa. Ja pysyä hiljaa vielä seuraavanakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti