Torstai 13. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 2 
Korvaavia nautinnontuottajia: Pubivisa 
Olotila: Hyvä
____

Yksi heinäkuisen Suomen mediatapahtumia on SuomiAreena Porissa. Maan poliittinen eliitti ja media kokoontuvat. Alkoholi virtaa. Minä en ole paikalla. Istun sen sijaan työkavereiden kanssa pelaamassa viikottaista Baaripähkinää ja vierailen somessa.

Ystäväni postaa Rosa Meriläisen SuomiAreenan alkoholipitoisuutta koskevan haastattelun. "Olen vaan rehellinen", kirjaileva ex-poliitikko sanoo. "Seuraavat kaksi päivää metsästän täällä muun eliitin mukana ilmaista viinaa, jota tarjoavat meille työmarkkinajärjestöt ja viestintätoimistot, enkä kieltäydy yhdestäkään lasista." Yleisö nauraa.

Susanna Kuparaninen kokosi dokumenttia samoista karkeloista pari vuotta aiemmin. Hän avasi suoraan tapaansa verhoa avoimien torikokousten takana. Tiukat ja tärkeät keskustelut kun käydään ihan muualla. Lukuisilla kutsuvieraskokkareilla, joissa tehdyt päätökset voidellaan viinalla, useimmiten sponsoroidusti ilmaisella. Ollaan suomalaisen Hyvä Veli -verkoston ytimessä.

Rosa Meriläisen haastattelussa korostetaan hänen puhuvan harvinaisen suoraan. Totta, sillä lähes kaikki SuomiAreenan vieraat olisivat voineet sanoa samat sanat, mutta eivätpä sanoneet. Yksi marginaalinen aviisi uutisoi Meriläisen kommentin, mutta uutisrimaa ei heilunut sen pahemmin. Some-näkyvyyskin jäi vaatimattomaksi. En ole yllättynyt. Taas puhutaan aiheesta, joka on eliitille kiusallinen ja tuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti