Tiistai 4. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 4 
Korvaavia nautinnontuottajia: Ei ole 
Olotila: Kohtuullinen 
____

Paluu työhön sujuu hyvin. Uusi pesti on astunut voimaan kesälomani aikana ja luo odotuksia paremmasta, vaikka vielä kesän yli minun täytyy hoitaa entistäkin rooliani. Kestää hetken löytää uudet ihmiset ottamaan vastuu. Työrupeama alkaa kolmen päivän kansainvälisellä workshopilla. Toisen päivän iltana on edustusillallinen saaressa.

Juttelen illan alkoholipolitiikasta itseni kanssa ennen ravintolaan lähtemistä, kuten nykyään tahtoo olla tapana. Päätän olla juomatta. En tarvitse alkoholia.

Päätös pitää vain etkojen yli. Kollegat ottavat aperetiivit odottaessamme laivaa. Kun tarjoilija kysyy saaressa, mitä juotavaa tulee alkuun, tiimi päättää tilata kuohuvaa kesän kunniaksi. Ehdin miettiä vain hetken, miten ilmaisisin, etten ota tätä lasillista ilman että siitä syntyy negatiivista ihmetystä. Päätän joustaa. "Eihän yksi lasillinen ole paha", sanon itselleni. "Minulla on varaa tähän." Pomo tilaa pöytään useamman pullon sekä valkoista että punaista viiniä. Olen varma, että ne ovat erinomaisia molemmat. Kun tarjoilija käy kaatamassa kaikille heidän haluamansa lasilliset, pyydän omaani punaista. Päätän antaa juoman seistä lasissani kalakeittoalkupalan yli aina lammaspääruokaan asti, jonka kanssa voin sen sitten nauttia. Näin ei tapahdu. Sipitän lasillisen jo kalakeiton kanssa ja tarjoilija kaataa lisää. Illan aikana kaksi kertaa.

Olen tyytymätön itseeni ja kaatuneeseen päätökseen olla juomatta. Yritän vapauttaa itseni syytöksistä selittämällä, että join kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin olisin tehnyt aiemmassa elämässäni. Silloin olisin ottanut aperitiivin tai jopa kaksi, kaatanut viiniä pöydällä seilaavista pulloista myös itse ja päätynyt tiimin kanssa jatkoille heidän hotellinsa lähibaariin. Nyt olen matkalla kotiin ja pää on kohtuullisen selvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti