Torstai 27. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 2 
Korvaavia nautinnontuottajia: Odotus 
Olotila: Hyvä 
____

Jääkaapissa on avattu valkoviinipullo edellisen viikonlopun vieraiden jäljiltä. Se tuijottaa minua joka kerta, kun avaan jääkaapin oven. Olen avannut oven viikon aikana liian monta kertaa. Tarkempaan katsomattakin tiedän, että pullossa on jäljellä lasillisen verran erinomaista juomaa.

Yhdeksältä illalla pakkaamisaktiviteettien lomassa avaan jääkaapin jälleen kerran. Popsin muutaman mansikan. Nostan viinipullon kaapista. Mietin vain hetken, kaadanko sen sisällön viemäriin vaiko itseeni. Kannan pullon kellariin ja juon viinin. En mainitse asiaa kenellekään.

Päätän etten kirjaa juomaani viiniä Ottomitta-laskuriin, mutta perun päätöksen ennen puoltayötä. Itseään on turha huijata, vaikka muita petkuttaisikin.

Mitä tästä opin? Ympärillä lojuvat avatut alkoholipullot, erityisesti viiniä sisältävät, ovat minulle ongelma. Jos ja kun haluan kohtuullistaa juomistani, niistä pitää päästä eroon. Juhlista, illanistujaisista ja päivällisiltä jääneet juomat viemäriin, mikäli mies tai aikuinen tytär eivät kumoa niitä nopeahkosti kurkkuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti