Keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Aamu-uinti 
Olotila: Normaali 
____

Katselen puoli yhdeksän uutisia. Alkoholi on jälleen otsikoissa. Kuluneen vuoden aikana olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka usein näin on. Eikä pelkästään kehitteillä olevan lakiuudistuksen muodossa. Tällä kertaa Yle on teettänyt tutkimuksen, miten suomalaiset suhtautuvat alkoholin nauttimiseen lasten seurassa. Vain noin 10% hyväksyy alkoholin käytön lasten läsnäollessa ja 80% sanoo rajoittavansa juomistaan, kun lapsia on läsnä. Studiossa haastateltava A-klinikkasäätiön naistutkija ei usko tulosta.

Mietin kirjailevan työterveyslääkärin kommenttia, että kaikki suomalaiset valehtelevat alkoholinkäyttönsä määrän, kun sitä kysytään. Muistelen oman tuttavapiirin juhannuksia, mökkimatkoja, lastenkutsuja ja jopa ristiäisiä, joissa viini on virrannut avoimesti.

Haluan kuitenkin vapauttaa suomalaiset tunnontuskistaan ja käännän katseen omaan napaani. Tiedänkö minä edes, kuinka paljon ihmiset oikeasti juovat tai ovat noissa mainitsemissani tilaisuuksissa juoneet? Nimittäin kun itse juo paljon, näkee hyvin huonosti, miten muut juovat. Niin se vaan on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti