Maanantai 31. heinäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Mörkö 
Olotila: Itseanalyyttinen
____

Heinäkuu loppuu. Kuukaudessa sallittujen alkoholiannosten kiintiö ylittyi seitsemälläkymmenelläviidellä prosentilla. Tavoittelin kahtakymmentä. Päädyin kolmeenkymmeneenviiteen. Pitäisikö olla huolissaan?

Hämmentävää kyllä, en ole erityisen huolissani. On kesä, lomasesonki ja paljon kohtaamisia. Olen juonut enemmän kuin mitä itselleni piti sallia, mutta suurimmassa osin hallitusti, yksi tai kaksi viinilasillista siellä tai täällä sosiaalisessa tilanteessa. Muutamaa pienimuutoista epäonnistumista lukuunottamatta en ole kertaakaan rekahtanut.

Selitän huolestumattomuttani kuukausimäärän suhteen kahdella yksityiskohdalla. Yle listasi pari viikkoa sitten "hyvin maltilliseksi juomiseksi" yhden alkoholianoksen päivässä, kun puhui lasten kanssa nautittavasta alkoholista. Duodecimin Terveyskirjasto kirjoittaa puolestaan "väestössä hyvin kohtuullisella alkoholin käytöllä ei voida todeta haitallisia vaikutuksia, mutta haitat alkavat lisääntyä päivittäisen käytön noustessa paria–kolmea annosta suuremmaksi tai ajoittain hyvin runsaaksi". Yksi alkoholiannos päivässä tekisi heinäkuussa 31 annosta. Ollaan siis juuri siellä, missä minäkin olen tässä kuussa ollut. Maltillisen alkoholinkäytön ytimessä.

Sen sijaan olen aavistuksen huolissani siitä, miltä hankkeen aikana käyttämieni alkoholiannosten kehityskäyrä näyttää. Infograafi kuvaa tilanteen visuaalisesti. Kuukausi toisensa perään alkoholiannosten määrä on lisääntynyt. Nyt trendin olisi syytä kääntyä ja kulutuksen saavuttaa saturaatio. Nähtäväksi jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti