Perjantai 2. kesäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 3 
Korvaavia nautinnontuottajia: Yhteisöllisyys 
Olotila: Rento 
____

Poljen kotiin työpaikan tiimipäivän jälkeisestä saunaillasta vähän ennen puoltayötä. Suomen suvi on valoisa. Tuore vihreys tuoksuu. Satakieli laulaa Vantaanjokilaaksossa.

Ilta on alkanut viininmaistelulla ja luennolla viininvalmistuksesta. Tilanne ei ole helppo. Yritän keventää tilannetta kertomalla Juhani Seppäsen anekdootin toistettavuuden nimeen vannoville insinöörikollegoille. "Viinin valmistus on yritys tehdä taidetta lot-to-lot variaatiosta." Epäonnistun yrityksessäni.

Kaadan itselleni saunan jälkeen yhden lasillisen viininmaistelusta jäänyttä Savignon Blancia. Se maistuu hyvälle. Työkaverit ovat lähellä. Päätetään pelata Rappakaljaa. Nauretaan niin että saunaosaston katto raikaa. Juon toisen lasillisen.

Syyllistän itseäni lasillisista polkiessani kotiin. Yritän korostaa itselleni, että kohtuullistaminen on yksinkertaista summa- ja erotuspeliä. Aiemmin olisin juonut kuusi lasillista viininmaistelun yhteydessä, pari kolme saunakaljaa ja vajaan pullollisen viiniä illan mittaan. Nyt join viiniä kolmen alkoholiannoksen verran. Erotuslasku kertoo että se on paljon vähemmän kuin olisi ollut ennen. Annan itselleni synninpäästön ja jatkan polkemista rennommin.

Entistä rennommaksi tunnen itseni, kun mietin työkavereitani. Vain muutama heistä tietää alkoholihankkeestani. "Tosi kiva että tulit tänään", yksi heistä sanoi, kun lähdin kohti kotia. Lause tuntuu yhä edelleen älyttömän hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti