Lauantai 17. kesäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 0
Korvaavia nautinnontuottajia: Elokuva
Olotila: Kulttuurinen
____

Jonotamme Sodankylän elokuvafestivaaleilla "sing along" yöleffaan. Kello on vähän vaille puolen yön. Aurinko yltää juuri ja juuri paistamaan olutteltan katoksen yli.

Pidän tyttären kanssa jonossa paikkaa muulle seurueelle. Näen hyvin aviomiehen, joka minglaa tuttavien kanssa täpötäydessä juottolassa. Tytär pongailee kultuurijulkkiksia.

Jono luikertelee käärmemäisesti vertautuen hyvin porukan humalatilaan. Takanamme jonottava nuorisojoukkio suurenee ja volyymi kasvaa mitä enemmän sakki kumoaa kurkkuunsa valkoviiniä porukassa kiertävästä pullosta. Nuoret miehet pysyvät hädin tuskin pystyssä ja tuuppivat meitä useaan otteeseen. Huomaan ärsyyntyväni kerta kerralta enemmän.

Kyltti kieltää alkoholin tuomisen sisään festaritelttaan. Jo ennen kuin karaoke-elokuva alkaa, useampi kuin yksi viinapullo on kiertänyt ympärillämme istuvissa porukoissa. Oluttölkkien sihahduksia kuuluu sieltä täältä. Yleisö on äänekästä ja rikkoo kaikkia elokuvissakäynnin perussääntöjä. Ärsyynnyn entistä enemmän.

Minä en pidä siitä, että ärsyynnyn. Enkä pidä siitä, miten ärsyyntymiseni näkyy minussa ja käytöksessäni. Yksinkertaisesti minä en pidä itsestäni.

Minullahan ei ole yhtään mitään näitä ihmisiä vastaan. Hehän haluavat vain pitää hauskaa. Ja onnistuvatkin siinä. Toisin kuin minä. Rehellisesti, minähän haluaisin olla vain yksi heistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti