Keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Ystävä 
Olotila: Harmaa 
____

Puhun alkoholista luonani vierailevan ystävättären kanssa. Korkealla Suomen pohjoisessa alkoholi on reippaasti läsnä. Jos mahdollista vielä enemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Ehkä eri tavalla, mutta samoin perussyin, sanoisin.

Ystäväni kyselee hankkeestani. Hän on lukaissut blogini läpi. Päädymme juttelemaan kohtuullistamisen vaikeudesta. "Kontrolli ei sovi alkoholiin", ystävättäreni sanoo. "Viinaa juodaan juuri sen takia, että kontrollista pääsisi eroon."

Jään miettimään noita sanoja ja kyseenalaistan oman kohtuullistamistavoitteeni. Jälleen kerran. Yritänkö mahdottomia? Olenko tuomittu epäonnistumaan?

Mietin muutamia menneitä kuukausia kohtuullistamisen polulla. Olen laskenut alkoholiannoksia. Onko se väärä tie? Mutta laskevathan laihduttajatkin kaloreita. Toisaalta kysymys on yksinkertaisesta vähennyslaskusta. Juonko nyt vähemmän kuin ennen? Jälleen tähän voisi soveltaa laihduttamisvertausta. Moni laihduttaa puolittamalla ruoka-annoksensa.

Vähennyslaskupeliähän minä pelaan joka päivä itseni kanssa. Sanon, että tällä lennolla olisin ennen juonut kaksi pikkolopulloa viiniä ja yhden geeteen. Nyt en juo mitään. Sanon, että tällä junamatkalla olisin ennen mennyt ravintolavaunuun ja juonut pienen punaviinipullollisen. Nyt en mene. Sanon, että näissä juhlissa olisin ennen juonut yli kymmenen lasillista viiniä. Nyt juon kaksi. Se on minun kohtuullistamistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti