Perjantai 9. kesäkuuta 2017

Alkoholiannokset: 3 
Korvaavia nautinnontuottajia: Päiväuni 
Olotila: Kaikkensa antanut 
____

Aloitan kahtiajaetun kesälomani ensimmäisen jakson hyvissä ajoin ennen normaalia suomalaista lomasesonkia, kuten joka vuosi ennenkin. Lapissa sijaitseva mökki ja hyttysvapaa alkukesä ohjaavat ajoitusta, kuten myös halu työskennellä toimistolla hiljaisina heinäkuun viikoina.

Tänä vuonna matka pohjoiseen alkaa kiepsauksella Mikkelin kautta. Kolmen vuoden välein järjestettävässä Suomen kuvituskerman gaalassa on esillä myös mieheni kuvituksia.

Lomalle lähtö on ollut normaaliin tapaan kovaa vääntöä, sekä substanssin että aikataulujen kanssa. Odottaessani junaa Pasilan asemalla tunnen oloni rennoksi. Odottavaksi ja vapaaksi. Mutta myös tyhjäksi ja väsyneeksi. Lupaan itselleni viinilasillisen ravintolavaunussa. Ajatus tuntuu uskomattoman hyvältä.

Juna on lähes ääriään myöten täynnä. Nostan painavan laukun hattuhyllylle ja rojahdan kuumissani omalle paikalleni. Helle on saapunut Helsinkiin. Silmäluomeni tuntuvat raskailta. Juna kolisee eteenpäin.

Mietin ravintolavaunua ja itselle lupaamaani lasillista. En millään jaksaisi nousta. Ajatus silmien sulkemisesta ja vaipumisesta rentoon tiedottomuden tilaan tuntuu paremmalta kuin kylmä viinilasi. Yli kuuden kuukauden etsimisen jälkeen olen löytänyt ensimäisen aidosti korvaavan nautinnontuottajan. Valitsen unen ja suljen silmäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti