Tiistai 9. toukokuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Ei ole 
Olotila: Onnistunut 
____

Istun jälleen lentokoneessa. Takana yhden päivän reissu Etelä-Saksaan ja työtä yksitoista tuntia putkeen. Viimeisenä puhelinmiitti Atlantin toiselle puolen. Hoidan kokouksen Munchenin kentän Eurooppa-loungesta. Pienellä pöydällä tietokoneen vieressä on wasabipähkinöitä, kookoskakkupala ja kivennäisvettä.

"Mitä rouvalle saisi olla juotavaksi ruoan kanssa?" lentoemäntä kysyy. Pyydän vettä ja lasillisen Finnairin mustikkamehua. Oikeasti pidän siitä. Joskus aiemmassa elämässä tapasin sekoittaa mehuun pienen lentokonepullollisen giniä.

Kun tarjottimellinen marraskuun väristä lentokoneruokaa on asetettu eteeni, uusi kärry juomia lipuu ohitseni pitkin koneen käytävää. "Voisin sittenkin ottaa yhden valkoviinin", päädyn sanomaan. Päivä on ollut hyvä. Minä olen onnistunut. Se on hyvä syy juoda yksi kiintiölasillinen.

Juomakärryä työntävä lentoemäntä pudistaa päätään. "Minä en valitettavasti tarjoile tähän. Kollegani saapuu kyllä kohta." Kun seuraava lentoemo kymmenen minuutin kuluttua pysähtyy tarjoilemaan samalla penkkirivillä istuvalle liikemiehelle, minä en tilaa mitään. On jo myöhä. Huomenna on aikainen herätys. Se on hyvä syy jättää kiintiölasillinen juomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti