Lauantai 20. toukokuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Kesäpulahdus 
Olotila: Vapaa 
____

Nick Hornbyn kirjassa "Poika" päähenkilö käyttää paljon huumaavia aineita. Onnistunut vapaapäivä puistossa nuoren pojan kanssa saa hänet kuitenkin ihmettelemään, jotta tässäkö on nyt sitten se kuuluisa "natural high". Juuri siltä minusta tuntuu tänään. Kuin olisi luonnollisessa huumassa.

Olen matkannut junalla polkupyörä mukanani syntymäkaupunkiini Hämeenlinnaan. Käsillä ovat kevään ensimmäiset aurinkoiset hellepäivät. Majoitun Aulangolla, kirjoitan romaanin viimeisiä lukuja ja katselen parvekkeelta sinisenä kiiltelevää Vanajavettä.

Poljen iltapäiväauringossa lapsuusmuistoisen Hattulan läpi aina Lepaan puutarhoille asti. Maaseudun luonto on heräämispisteessä. Maisema on hiljainen. Pulahdan ilman vaatteita Lepaan kanavan veteen savusaunan laiturilta.

Samalta laiturilta uin keskellä yötä umpihumalassa vähän toistakymmentä vuotta sitten. Kyseessä oli TV-sarjan loppukaronkka. Minä kuuluin käsikirjoitustiimiin. Kyseessä on yksi niistä lukuisista kännäysjuhlista, joita ei ole kiva muistella. Mutta jos kuitenkin muistelee, mieleen tulee yksi päärolien näyttelijöistä, joka ei juonut koko viikonlopun mittaisissa pippaloissa mitään. "Alkoholi ei sovi minulle", hän sanoi. Muistan ihmetelleeni ja harmitelleeni asiaa. Sitä pohdintaakaan ei ole kiva muistella. Tänään häpeän muistoani ja istun samalla laiturilla ylpeästi selvin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti