Torstai 4. toukokuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Matka 
Olotila: Epäsosiaalinen 
____

Täytimme mieheni kanssa molemmat viisikymmentä viime vuonna. Saimme lahjaksi veljeltäni ja hänen vaimoltaan yhteisreissun pitkäksi viikonlopuksi Gdanskiin. Saavuimme kauniiseen kaupunkiin tänään illansuussa.

Kerroin matkakumppaneille noin kuukausi sitten alkoholikokeilustani. Ihan yksinkertaisesti pehmittääkseni mahdollista matkalla eteentulevaa kosahdusta. Erityisesti veljelleni tuntuu alkoholi maistuvan. Sanoin, etten ollut juonut pisaraakaan viiteen kuukauteen. "Etkö meinaa juoda vielä Gdanskissakaan?" oli spontaani kysymys.

Ensimmäinen ilta ei ole helppo. Matkaseurue aloittaa kuohuviinillä lentokentällä. Jollei mukaan lasketa jo ennen lentokentälle saapumista nautittuja lasillisia. Koneessa kuluu muutama pikkolopullo viiniä ja kuohuvaa. Ennen ruokaa ehdotetaan aperetiiviä. Puolalaisen perinneillallisen kanssa nautitaan paikallista olutta.

Matkakohde on mainio. Pieni hotelli äärimmäisen kodikas. Ruoka on hyvää ja halpaa. Keskustelut rakentavia, kiivaita ja syvällisiä. Silti tunnen olevani ulkopuolella. En osaa sanoa, johtuuko se siitä, että en juo alkoholia. Vaiko siitä, että ajattelen asiaa enempi vähempi koko ajan ja samalla peilaan alkoholittomuuttani muiden juomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti