Perjantai 10. helmikuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavat nautinnontuottajat: Ystävät 
Olotila: Partyinen 
____

Alkoholittoman ihmiskokeen advanced course luento kolme - järjestän ystäville naissaunaillan ja aion itse olla juomatta.

Olen hoitanut suurimman osan sosiaalisista tapahtumista kuluneen kolmen kuukauden aikana kahdella tavalla. Olen joko jättänyt menemättä paikalle tai sitten feikannut juovani normaalisti, mutta nauttinutkin alkoholittomia vastineita.

Tänään muutan suuntaa. Ostan toki saunajuomaksi alkoholitonta olutta ja päätän nauttia juustopöydän ohessa sekä lumekuohuvaa että punaista viininkorviketta. En kuitenkaan piilottele alkoholittomuuttani ja mainitsen asian suoraan sen tullessa esiin. Odotan hämmentynyttä vastetta, mutta sitä ei tule. Kiivaana käyvä keskustelu jatkuu koulutuksen, soten, politiikan, kulttuurin, työmäärän ja Trumpin parissa. Minun alkoholittomuuteni ei herätä kenessäkään kummastusta eikä siitä puhuta sen enempää.

Aamulla lasken illan aikana tyhjentyneet viinipullot. Niitä on vain kolme. Se on uskomattoman pieni saldo yhdeksän naisen illanvietosta, joka kuitenkin kesti yhteensä yli kuusi tuntia. Huomaan ihailevani ystävättäriäni. He selvästi hallitsevat käytösmallin, jota minä vasta opettelen. Käyttävät siis alkoholia kohtuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti