Keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavat nautinnontuottajat: Iltatee 
Olotila: Avoin
____

Otan ihmiskokeeni sosiaalisessa osiossa merkittävän askeleen. Kerron alkoholittomasta kaudestani kolmelle työkaverille Valentine's day illallisella Kalliovuoren rinteellä. Tilaan meksikolaisen ruoan oheen alkoholittoman Margarithan, joka maistuu oikein hyvälle. Sanon, etten ole juonut pisaraakaan sitten marraskuun. "Really?" kysyy skotlantilainen alaiseni. Kuulen hänen äänessään ihailua. Kerron suorittavani ihmiskoetta, jossa n on yksi ja tulokset lupaavia, vaikka vaikeita paikkojakin löytyy. Mainitsen matkustamisen olevan yksi niistä.

En kerro asiaa spontaanista päähänpistosta vaan olen miettinyt homman etukäteen. Yleisö on päätöksen pääosassa. Läsnä on kaksi suomalaista kollegaa, jotka ovat kohtuullisen uusia työkavereita, sekä yksi ulkomainen tiimiläiseni. Jälkimmäisen tunnen parhaiten ja olen matkustanut hänen seurassaan useiden vuosien ajan. Tiedän hänen mieluiten valitsevan edustusillallisilla kivennäisvettä tai tuoremehua, kun muu porukka juo pullotolkulla viiniä. Hän tietää varsin hyvin minun pitävän viinistä ja juovan myös mielelläni GT:tä. Koskaan emme ole asiasta puhuneet sen enempää.

Merkittävässä roolissa kertomisen kannalta ovat myös ihmiset, jotka eivät ole läsnä. Paikalla ei ole ketään läheisimmistä kollegoistani, ei kotimaisista eikä ulkomaisista. He ovat niitä, joiden kanssa reissun päällä päädytään illallisen jälkeen hotellin Lobby-baariin kumoamaan vielä muutama. Juuri niitä, jotka vasta useamman lasillisen jälkeen uskaltavat nostaa esiin edellisestä datakatselmuksesta puuttuneen tiiminvetäjänsä nimen ja siitä syntyneen mielipahan. Niitä, joille minä olen se "hyvä jätkä", joka jaksan jatkaa rupattelua aamuyön tunneille, toisin kuin ne pari muuta johtotiimin naisjäsentä, jotka vetäytyvät nukkumaan aina heti päivällisen jälkeen vedoten aikaeroväsymykseen.

Tänäänkin jatkamme jutustelua Salt Lake City Hiltonin alabaarissa, tällä kertaa iltateen parissa. Kokemus on minulle uusi ja varsin miellyttävä. Alaiseni haluaa jakaa tuntojaan, eikä hän tarvitse ongelmien kertomiseen alkoholiavustusta. Aivoni tuntuvat kristallinkirkkailta ja tunteeni selkeiltä, kun mietimme ratkaisua hänen kysymyksiinsä. Poistun nukkumaan väsyneenä mutta tyytyväisenä. Ravintola ei laskuta mitään iltateen nauttimisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti