Tiistai 4. huhtikuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Uinti 
Olotila: Positiivinen 
____

Uskon biotieteilijänä monien henkisten olotilojemme biologiseen pohjaan. Minulla on kaksi rentouden tunteen tuottajaa ylitse muiden. Toinen on uinti ja toinen keinuminen.

Tänä aamuna uin matkaa uimahallissa, kuten talvitiistaisin on tapana. Toukokuussa siirryn pulahtamaan avoveteen pyörämatkallani töihin. Rehellisesti en tiedä mitään parempaa tapaa aloittaa päivä, erityisesti työpäivä.

Kerroin kokousreissulla pari kuukautta sitten rentoutumiskeinoistani. Ympärillä oli runsaasti luonnontieteilijöitä, joiden uskoin jakavan biologisen pohdintani. Sanoin etsiväni keinun aina, kun minua ahdistaa. Korostin ettei ollut mitään väliä sillä oliko kyseessä keinutuoli, puutarhakeinu vaiko verannan rottinkikiikku. Mainitsin ihailevani Philadelphian lentokenttää, jossa pitkin pitkiä terminaalikäytäviä aina siellä täällä on perinteisiä puisia keinutuoleja. Sanoin uskovani keinuvan liikkeen liittyvän kohtumuistoon. Kuten myös uinninkin rentouttavan vaikutuksen.

Kokouskumppanini eivät tuntuneet lainkaan ymmärtävän pohdintaani. Yksi naurahti lakonisesti ja sanoi, ettei mikään rentouttanut yhtä tehokkaasti kuin viinilasillinen. Toinen sanoi portviinin toimivan paremmin, koska täydelliseen rentoutumiseen ei tarvinnut juoda niin paljon. Minä en sanonut mitään ja lähdin iltauinnille hotellin altaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti