Torstai 22 joulukuuta 2016

Alkoholiannoksia: 0
Korvaavia nautinnontuottajia: Vapaapäivä
Olotila: Varautuneesti odottava
____

Käyn Alkossa ensimmäistä kertaa melkein neljään viikkoon. Ostan joulujuomia muille, yhden pienen viinipullon ruoanlaittoon ja elämäni ensimmäistä kertaa alkoholittoman punaviinipullon. Se on hyvältä viinitilalta. Merkki on tuttu, samoin rypäle. Etiketin ylälaidassa lukee "UnVined". Mietin miten alkoholin poisto on voitu toteuttaa. Olen skeptinen.

Valitsen joulupöydän viinit hyvään pyrkien. Alkuun mätipalojen kanssa Tattingeria. Alkupalapöytään Savignon Blancia Uudesta Seelannista ja Rieslingiä Alsacen alueelta. Pääruoan kanssa Beringerin Zinfandel, uusi vuosikerta Alkon valikoimassa. Jälkiruoan oheen glögiä, tällä kertaa saksalaista, Berliinin joulumarkkinaiskun muistoksi.

Katson muita asiakkaita. Kärryt ja korit notkuvat viinejä. Joulujuomia näkyy monenlaisia. Kuohuvaa aiotaan myös nauttia. Suomi juo Jouluna paljon.

Oma joulumuistoni lapsuudesta on hyvä, vaikka tiedänkin alkoholia nautitun paljon. Äitini mielestä se oli ahdistavaa. Isä ei ollut mikään alkoholin minimikäyttäjä, mutta juominen oli hyvin sosiaalista. Omissa muistikuvissani isästä tuli hauska, kun hän oli juonut. Joulu ei ollut tästä poikkeus. Kun isä joi, laulettiin paljon. Niin myös jouluna.

Tuleva joulu tulee olemaan minulle erilainen. En odota sitä innolla, mutten myöskään pelkää, että tapahtumasta tulisi katastrofaalinen. Apea korkeintaan. Ja toivottavasti ei sitäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti