Torstai 1 joulukuuta 2016

Alkoholiannoksia: 0
Korvaavia nautinnontuottajia: Kotiinpaluu
Olotila: Lievää onnistumisen tunnetta
____

Saavun Heathrown lentokentän loungeen. Baaritiskillä on tarjolla hyvää, kylmää Savignon Blancia. Ilmaiseksi. Kävelen tiskin ohi. Nappaan noutopöydältä palan mutakakkua ja jääkaapista Schweppes Ginger Beerin. Istun alas pöytään, jossa istuu muutama businessmies.

Lentokenttä on ehdottomin paikka, johon mielenmaisemassani liittyy alkoholi.

Nuorempana selitin napsua ennen lennolle lähtöä lentopelolla. Enää selitys ei toimi. Kansainvälinen työni on turruttanut pelon ja tehnyt lentämisestä arkipäiväistä. Silti alkoholi ei ole lentämisestäni poistunut.

Lentokentillä on kivoja ravinteleita ja baareja. Lentokentällä on aikaa. Lentokentällä olen useimmiten yksin. Takana on pitkiä työpäiviä ja stressaavia kohtaamisia. Lasi viiniä auttaa. Ehkä useampikin.

Kun Finnairin Frequent Flyer kortti avasi minulle loungejen ovet, käytetyn alkoholin määrä lisääntyi. Minä en ole koskaan ollut ilmaisen alkoholin kanssa hyvin toimiva yhdistelmä. Jo opiskeluaikoina tämä tuli tuli todistettua. Eikä iän tuoma kokemus ole auttanut lainkaan. Mikäli mahdollista, tilanne on jopa pahentunut vuosien myötä. Haluaisin ajatella, että se johtuu paineen kasvamisesta, mutta rehellisesti, enhän minä voi olla siitä varma.

Katson huurteista roseviinilasia pöydän toisella puolen. Maistan omaa inkiväärilimonadiani. Juuri tällä hetkellä ei tunnu pahalta. Mietin tulevaa vähäunista yötä ja aikaista herätystä. Ajatus siitä, että olotila aamulla on selkeä, tuntuu hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti