Sunnuntai 4 joulukuuta 2016

Alkoholiannoksia: 0
Korvaavia nautinnontuottajia: Hiihtolenkki
Olotila: Olen erilainen
____

Viikko juomatta ja edessä ensimmäinen alkoholipainotteinen vierailu tuttavien luo. Turvaudun valkoiseen valheeseen alkoholittomuudestani. Kerron tyttärelleni etukäteen valheestani ja korostan, että en eettisesti silti hyväksy valehtelemista.

Tapaaminen alkaa shampanjalla ja illallisen oheen tarjoillaan luksusluokan punaviiniä. Levin eliittihuvilassa on temperoitu viinikellari ja baarikaappi notkuu laadukkaita konjakkeja sekä liköörejä. Saunaosaston jääkaappi on täynnä lukuisia erilaisia oluita. Alkoholitonta tai ykkösolutta ei niiden joukosta löydy.

Illan mittaan isäntäpari puhuu paljon erilaisista edustustilaisuuksista, joita villassa on järjestetty. Koskenkorvalla on aloitettu aamupaloja, taskumatti kainalossa on kontattu rinteitä ja aamuyöstä pudottu portaita.

Mieheni kertoo lehtijutusta, jonka on hiljattain lukenut. Siinä on kerrottu saksalaisten tykästymisestä sanaan "kalsarikänni". Talon emäntä ihmettelee asiaa. Kuinka kukaan voi sipittää itsekseen? Alkoholi on pelkästään sosiaalinen juoma. Minä en sano mitään.

Menen nukkumaan muutamaa tuntia ennen muuta seuruetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti