Perjantai 18. elokuuta 2017

Alkoholiannokset: noin 5 
Korvaavia nautinnontuottajia: Läheisyys 
Olotila: Onnistunut 
____

Odotan aviomiestä Hotelli Tornin American baarissa työpäivän jälkeen. Olen ajoissa. Tilaan kupin teetä. Kun aviomies saapuu, nousemme hissillä Atelje baariin aperetiiveille. Mies ottaa GT:n, minä pitäydyn pelkässä tonicissa.

Olemme saaneet ystäviltä yhteiseksi viisikymmenvuotislahjaksi menuillallislahjakortin jo edellisen vuoden puolella. Lahjaan kuuluu täysi juomapaketti. Emme ole halunneet käyttää lahjakorttia Taitolaji-hankkeeni aiempina kausina.

Aloitamme lasillisella shampanjaa. Alkupalan kanssa on kaato erikoisen tummaa Rose-viiniä, välirisoton oheen on Rieslingia ja pääruokakalan viereen Savignon Blancia. Juustot tarjotaan portviinin ja marjat jälkiruokaviinin kera. Sekä ruoka että juoma ovat erinomaisia. Parasta on kuitenkin keskustelu.

Täytän Ottomitta-määrät taksissa matkalla kotiin. Annoksia on vaikea sanoa tarkasti, koska kaadot eivät voineet olla kaksitoistasenttisiä. Heitän villin arvion viisi annosta eli vajaa pullollinen viiniä. En tunne oloani humaltuneeksi. Mieli ei myöskään tee juoda yhtään lisää. Olo on mitä erinomaisin. Vielä seuraavanakin aamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti