Tiistai 29. elokuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Pilates 
Olotila: Terveempi
____

Blogiani luetaan kohtuupaljon. Sillä ei ole tuhatta seuraajaa, kuten kirjailijakollegallani. Eikä kymmeniätuhansia kuten nuorisobloggaajilla. Mutta useita kuitenkin.

Olen iloinen. Näillä kirjoituksillani kun on tasan ja ainoastaan kaksi tavoitetta. Toinen on toimia kirjallisena sieluna, päiväkirjana, peilinä ja analyysialustana, jotta itse selviäisin tästä elämänmuutoksesta ja päätyisin hyvään lopputulokseen. Toinen, yhtä tärkeä, on toimia vertaistukimateriaalina, jotta joku muukin uskaltaisi yrittää ja ehkä myös onnistuisi. Itse en aikanaan löytänyt hankkeelleni vertaistukea lukuisista yrityksistä huolimatta.

Kuulen lukijoilta sanoja kuten "merkittävä", "tärkeä", "koskettava" ja "olennainen". Minua kuvataan rohkeaksi, avoimeksi ja sinnikkääksi taistelijaksi. Lähes kaikki yhteyttä ottaneet ovat kertoneet päätyneensä tekstieni kautta pohtimaan omaa suhdettaan alkoholiin.

Vaste tuntuu hyvältä ja panee miettimään, että tuolla jossakin on vielä paljon kaltaisiani, jotka janoaisivat vertaistukea mutta jotka eivät ole löytäneet blogiani. Foorumi on minulle outo, eikä minulla ole hajuakaan, miten porukka "mainostaa" blogejaan ja kalastaa lisää lukijoita. Anonyymi muoto ja kipeä aihe eivät tee sosiaalisessa mediassa leviämistä helpoksi.

Etsin itse apua ongelmaani työterveyshuollon kautta. Samaa voinee yrittää moni muukin, yhtä lailla koulutettu ja johtotehtävissä toimiva alkoholin suurkuluttaja. Näin ollen voisi ajatella työterveyshuollon toimijoiden olevan oikea foorumi blogini välittämiselle. Jostain syystä yhteyden ottaminen tuntuu vaikealta. Päätän tehdä kuten Scarlett O'Hara: ”I’ll think about that tomorrow.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti