Torstai 19. tammikuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Pubivisa 
Olotila: Onnistunut 
____

On myöhä ja istun paikallisjunassa matkalla kotiin baarista. Tuttu tilanne, mutta silti erilainen. Olen selvin päin ja se tuntuu hyvältä.

Takana on onnistunut ilta. Sosiaalinen tilanne ilman alkoholia. Työporukalla on tapana silloin tällöin osallistua lähikuppilan pubivisaan, jota järjestetään torstai-iltaisin. Puolivuosittaisen kauden jälkeen hyvin ränkkäytyneet joukkueet pääsevät baarifinaaliin. Syyskauden finaali oli tänään. Työpaikalta kisaan oli kvalifioitunut kaksi joukkuetta. Tässä oli tapahtuma, jota en mistään hinnasta halunnut jättää väliin. Minä rakastan tietovisoja ja tykkään työkavereistani, joiden kanssa niiden ääressä on tullut istuttua.

Juon illan aikana kolme alkoholitonta olutta. Käyn baaritiskillä hetkenä, jolloin lähellä ei ole työkavereita. Pyydän baarimikkoa kaatamaan juoman normaalin tuoppiin. Ärsyynnyn hiukan, kun baarissa ei ole tarjolla alkoholitonta viiniä. Ärsyynnyn vielä enemmän siitä, että alkoholitoin Nikolai on yhtä kallista kuin tavallinen olut. Kumpikaan ärtymyksistäni ei kuitenkaan onnistu pilaamaan hyvää fiilistä. Sitä ei pilaa edes baarivisan lopputulos, jossa toinen työjuokkueistamme jää pisteen päähän finaalin voitosta.

Mietin junassa, miksi ilta oli onistunut, ja päädyn jo aiemmin pohtimaani lopputulokseen. Alkoholittomat sosiaaliset tilanteet toimivat hyvin, jos niissä on muutakin sisältöä kuin pelkkä alkoholin nauttiminen. Illanistujaiset kaveriporukalla on menneet ihan hyvin, kun on saunottu, pelattu lautapelejä tai olen emäntänä kokannut läpi illan. Sen sijaan illat, joissa istutaan saman pöydän ympärillä ja juodaan viinaa tunnista toiseen, eivät tässä tilanteessa oikein toimi. Eikä ole edes väliä sillä, onko pöytä jonkun kotona vaiko ravintolassa. Minä vaan kerta kaikkiaan väsähdän samaan aikaan kun muut alkoholin vaikutuksesta piristyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti