Lauantai 21. tammikuuta 2017

Alkoholiannokset: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Ystävättären tapaaminen 
Olotila: Selvä
____

Kahdeksan viikkoa ilman pisaraakaan ja saldo selvästi plussan puolella muutamia vaikeita tilanteita ja falskia ulkokuorta lukuunottamatta. Parasta hankkeessa on selvä olo.

Mietin sanaa "selvä" ja mitä kaikkea se tarkoittaa. Mietin myös, että parhaiten hallitsemassani ulkomaankielessä eli englannissa ei vastaavaa yhteyttä merkitysten välillä ole. "Sober" on alkoholittomasti selvä, "obvious" asiallisesti selvä ja "clear" merkityksellisesti selvä. Tykkään meidän mallista enemmän.

Asia on selvä, kun se on ymmärretty, selkeä ja ratkennut. Se on usein kristallinkirkas ja parhaimmillaan jopa juurisyihin asti selvinnyt. Juuri sillä tavalla minä olen tuntenut itseni selväksi joka aamu näiden kahdeksan viikon aikana. Siinä on iso ero aiempaan.

Sanalle "selvä" on suomen kielessä vielä muitakin nyansseja. Se voi olla helposti erottuvaa, kuten selvät ketun jäljet, tai helposti ymmärrettävää, kuten selvät ohjeet. Ja ihan sellaisenaan se on vaan "selvä" - kaikki ymmärretty ja ok. Myös nämä edelliset tunnistan alkoholittomuudessani. Elämä on mukavan selvää. Pää ei ole sekaisin.

Yhtä "selvä" sanaan liittyvää sanontaa en kuitenkaan itsessäni tunnista. Siinä tehdään selvää jälkeä. Minä olen erittäin elossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti