Tiistai 7. maaliskuuta 2017

Alkoholiannoksia: 0
Korvaavia nautinnontuottajia: Uinti
Olotila: Selvä
____

Seitsemäs päivä, jossa voisin nauttia alkoholia kohtuudella hankkeen sääntöjen mukaisesti. Loungen löhötuolin takana on pitkä baaritiski, josta saisin laadukkaita viinejä ilmaiseksi. Takana on pitkä päivä puuduttavia kehityskeskusteluja amerikkalaiseen malliin. Mielestäni ansaitsisin kylmän valkoviinilasillisen. Silti tyydyn inkiväärilimonaadiin. Enkä edes pelkästään siitä syystä, että Taitolaji-projektin toisella kvartaalilla alkoholin nauttiminen yksin on kielletty.

Mietin käynnissä olevaa maaliskuuta. Tulevana viikonloppuna on sukupäivälliset. Takuuvarmasti viiniä ruoan kanssa. Seuraavana maanantaina lapsuudenystäviä on tulossa saunomaan ja istumaan iltaa. WhatsApp viestiketjussa on jo ilmennyt, että minua varten ei tarvitse tuoda viiniä, ja saanut kuulla olevani tylsä. Kuun puolessa välin on kirjoitusvapaani Lapissa. Tapaan paljon tuttavia. Monet kohtaamisista lienevät kosteita. Reissun perään on firman hippaviikonloppu Levillä. Perinteikkäästi äärimmäisen märkä tapahtuma, kokonaista kolme päivää kestävä. Tämän lisäksi kuukausi päättyy kolmen pariskunnan yhteisillalliseen, jossa eskoteeraan journalistimaailmassa työtä tekevää miestäni. Tiedossa on paljon kovaäänistä kohkaamista ja toistuvia lasintäyttämisiä.

Sääntö antaa minulle luvan juoda kuukauden aikana 10 alkoholiannosta, vajaan kaksi pulloa viiniä siis. Vaikea priorisoida, miten nuo annokset ajoittaisi. Enempi lähden siitä lähtökohdasta, mitkä tapahtumista ovat ok ilman alkoholiakin. Niinkuin nyt esimerkiksi tämä lentokenttälounge tässä. En tarvitse alkoholia pahan oloni peittämiseksi enkä edes hyvän olotilan generoimiseksi. Mietin, kutsutaanko tätä pohdintaa kohtuulliseksi alkoholinkäytöksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti