Perjantai 3. maaliskuuta 2017

Alkoholiannoksia: 0 
Korvaavia nautinnontuottajia: Kylpy 
Olotila: Rento
____

Makaan vaahtokylvyssä. Vesi on lämmintä. Ammeen vieressä on kylmä lasi lehtikuohuvaa. On perjantai-ilta. Ajatus tulevasta viikonlopusta tuntuu hyvältä. Mieli on kirkas ja rento.

Ammeen yläpuolella on pieni kirjahylly, jossa on valikoima ”vessakirjoja”, kolumneja, pakinakoosteita, runoteoksia ja analyyttisiä tietoteoksia. Kaikkia yhdistää seikka, että kirja on mahdollista ottaa käteen, avata mistä kohtaa hyvänsä ja lukea vain hetken aikaa, silti tuottaen hyvän lukukokemuksen. Olen selannut jokaista tällä hetkellä hyllyllä olevaa kirjaa ja osan imenyt itseeni kokonaan. Lempikirjojani näistä ovat Gail Evansin ”Pelaa kuin mies, voita kuin nainen”, Liisaleenan ”Poikki ja pinoon, kootut kolumnit” sekä Märta Tikkasen ”Vuosisadan rakkaustarina.”

Tunnen oloni vastaanottavaiseksi vaativille runoille ja poimin kuivatuin käsin edellä mainituista teoksista viimeisen. Ensimmäisten kahdenkymmenen sivun jälkeen olen syvällä Henrik Tikkasen taiteellisessa alkoholismissa ja sen peilautumisessa hänen vaimoonsa, sekä erityisesti lapsiin.

Lapset 
eivät yleensä joudu vastaamaan 
kun jotain tapahtuu 
Meillä 
otti seitsenvuotias avatun viinipullon 
kätki sen selkänsä taakse poliisilta 
kun sinä kerran olit ratissa juopuneena

Läheisten ihmisten huoli omasta juomisesta on alkoholiongelmani kaikkein kipein asia. Miehen vasteen jotenkuten ymmärrän. Lasten suhtautumista en edes kykene ajattelemaan. Analyyttisenä ihmisenä pystyn punnitsemaan melkein mitä tahansa muuta ongelmaani liittyvää ominaispiirrettä. Tätä en. Ainakaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti